Sport

Sportski program za djecu predškolske dobi Športske Udruge „Cvrčak sport“ u dječjim vrtićima grada Zagreba organiziran je kontinuirano tijekom cijele pedagoške godine.

Program je osmišljen na taj način da djeci omogući potreban i pravilan razvoj u toj vrlo osjetljivoj dobi. Kroz vježbanje i zabavu s djecom se rade osnovni oblici kretanja: hodanje, trčanje, provlačenje, skakanje - na ljestvama, klupici ili sanduku s loptom, palicom ili vijačom.

Kroz program se s djecom prolaze osnovene tehnike raznih sportskih disciplina: atletike, gimnastike, nogometa, košarke, rukometa, odbojke i borilačkih sportova.

Cijeli program vježbi prilagođava se kako grupi, tako i pojedincu. Djeca pritom uče i o značaju kretanja za zdravlje, te o važnosti zdrave prehrane i higijene.

Upoznavanje sa svim sportovima pomaže da kasnije, u školskoj dobi, odaberu sport kojim se žele baviti.

Cilj je ovoga programa da djeca već u vrtićkoj dobi steknu temeljne sportske vještine: spretnost, preciznost i snagu. Program omogućava svakom djetetu najviša postignuća u tjelesnim aktivnostima prema njegovim trenutnim razvojnim sposobnostima.

Jedan od najvažnijih ciljeva je stvaranje radnih navika i potreba bavljenja tjelesnim aktivnostima kao doprinos zdravim stilovima života. Osim športu, osobita važnost pridaje se zdravoj prehrani i razvoju svijesti o brizi za svoje tijelo.

Osobita pozornost pridaje se sigurnosti djece.

Voditelji programa su profesori kineziologije s višegodišnjim iskustvom u radu s djecom predškolske dobi.

Prezentacije rada za roditelje održavaju se najmanje 2 puta tijekom godine, a kroz godinu pripremaju se razni projekti vezani uz vrtićka događanja - sportske igre i natjecanja u kojima mali sportaši zajedno s voditeljem Programa izvode prigodni program za svu djecu vrtića, u dogovoru sa stručnim timom vrtića u kojem se program provodi.
Toscana cms 2010
web design by Dizajn studio Ringeis - www.ringeis.hr